Registrujte sa do vernostného programu SANTINI ešte dnes a získajte extra zľavu až 10% na vaše nákupy! 💙

Meníte parfum podľa ročného obdobia?

Viete určite, že používate správny parfum v správnom čase? Poznáte pravidlá užívania parfumu v závislosti od ročného obdobia? Pokiaľ v tom nemáte ešte úplne jasno, máme pre vás jednoduchého sprievodcu, pretože rovnako ako sa mení počasie, tak je potrebné meniť parfum.

JAR
Na jar je vhodné používať predovšetkým svieže vône. Keďže jar so sebou prináša aj sladkú romantiku, žiadna žena sa nezaobíde bez sladučkých kvetinových vôní, sviežosť nám dodajú citrusové vône a vhodné sú tiež najrôznejšie parfémy s nevtieravou ovocnou vôňou. Keďže sa príroda s príchodom jari prebúdza zo zimného spánku, prichádza aj teplejšie počasie a naše telo sa začína potiť, je vhodné používať parfémy jemných ľahkých a sviežich vôní, ktoré úžasne vyniknú na koži a prebudia naše zmysly a túžby.

Dámam z našej ponuky rozhodne odporúčame siahnuť po kvetinovej vôni plnej akcentov ovocia parfumu Julvien alebo osviežujúcej kvetinovej vôni parfumu Pink Yvésse, ktorá patrí dlhodobo medzi tie najobľúbenejšie vône našich zákazníčok. Pánom zase odporúčame vybrať jemnú ale podmanivo zmyselnú vôňu Pego Legend alebo povzbudivú vôňu parfumu Durmiere, plnú citrusových tónov a drevitých nôt, s ktorou nešliapnete vedľa. Escada Especially, Versace Bright Crystal, Montblanc Legend, Dolce & Gabbana Pour Homme.

LETO
V horúcich letných dňoch je potrebná nutná dávka osvieženia a energie. Je preto vhodné používať špeciálne vytvorené letné vône, z ktorých je možné cítiť slnko, more a príjemný vánok s prímesou tropického ovocia a exotických kvetov. V týchto teplých dňoch sa odporúča vynechať ťažké korenisté a príliš intenzívne vône. Vyberte si preto parfum, ktorý vo vás vyvolá pocit radosti, ľahkosti, sviežosti a nebudú naopak zbytočne dráždiť pokožku aj nos ťažkou korenenou vôňou. Odporúčame voliť špeciálne letné ľahké vône, ktoré sú svieže ako vánok, az ktorých je cítiť vône mora a exotiky. Letné parfémy obsahujú najmä ovocné a kvetinové zložky, naopak minimum korenia.

V letných mesiacoch dámam z našej ponuky odporúčame siahnuť po priamočiarej sviežej vôni, s ľahkosťou oceánu, parfumu Grandeza Light Blue alebo po dokonale osviežujúcou vôňou parfumu Green Yvésse, ktorá vás dostane tónmi zeleného čaju, mäty a citrónu. Pánom odporúčame vybrať jednu z najpredávanejších vôní nášho portfólia, a to jedinečne sviežu vôňu parfumu Giome. Nesklame vás ale ani svieža vôňa s tónmi plnými energie parfumu Savage alebo unikátnu sviežu vôňu s energizujúcim spojenie mäty a ginu parfumu One Spirit. Dolce Gabbana Light Blue, Versace Bright Crystal, Chanel Allure Homme Sport, Calvin Klein CK One, Lacoste Essential.

JESEŇ
S príchodom jesene sa mení príroda a menia sa aj nároky na vône. Dalo by sa povedať, že s jesenným počasím a nástupom chladnejších dní vône ťažú. Je čas teda zmeniť aj náš parfum. Na rad prichádzajú zmyselné sladké vône, ktoré v sebe skrývajú mnohé tajomstvá a nádych orientu. Jesenné parfémy sa vyznačujú predovšetkým drevitými a korenenými odtieňmi doplnenými sladkou vôňou zrelého ovocia. Z korenia je najčastejšie využívaná vôňa kardamómu, bergamotu, bieleho korenia a vanilkového struku. Z drevitých vôní je to predovšetkým santal a céder. Z ovocia sú potom zastúpené najčastejšie grapefruity, dule, citrusy, černice a slivky.

Tieto nároky dokonale spĺňa dámsky parfum London Berry, príjemná a sladko teplá kvetinová vôňa s dokonale ladenými ovocnými tónmi. Rozhodne vás ale nesklame ani veľmi príjemná, intenzívna vôňa parfumu Carmina, ktorá vás očarí dokonalou kompozíciou. Z pánskych parfumov odporúčame vybrať charizmatický a podmanivý pánsky parfum s orientálnymi tónmi Luis XIV. alebo vône, ktoré sa dlhodobo radia medzi naše bestsellery. A to, orientálno-drevitú vôňu pánskeho parfumu Christian alebo neodolateľnú vôňu sladšieho razenia s jemne sviežim podtónom parfumu Daniell. Lacoste Touch of Pink, Chanel Allure Homme Sport, Yves Saint Laurent L'Homme, Carolina Herrera 212 VIP, Paco Rabanne 1 Million.


ZIMA

Aj zimný čas so sebou prináša svoje špecifické vône. V tmavých a mrazivých dňoch si môžeme pomocou vhodne zvoleného parfumu prejasniť náladu. Zima je tiež obdobím plesov, zábavy, tanca a stretnutia s priateľmi. Aj v zime je preto veľmi dôležitá naša osobitá vôňa. V týchto mesiacoch je vhodné používať skôr tie ťažšie a výraznejšie vône. Najčastejšie sa používajú parfémy s vôňou vanilky, čokolády, orientu, medu a vône skrývajúce rôzne tajomstvá. Nebojte sa preto zvoliť vône zmyselné a intenzívne, ktoré vás dokážu zahriať aj v poriadnom mraze. Tak ako v lete je vhodné s parfémom šetriť, v zime naopak môžete pridať.

O to sa zaručene postará dámsky parfum Sia, ktorý vás očaruje svojou sladkou vôňou s kvetinovým podtónom a je jednoznačne najpredávanejším parfémom v našom portfóliu. Chybu ale neurobíte ani pokiaľ si vyberiete jednu z našich noviniek. Parfum Bela je návyková, kvetinovo-ovocná vôňa s drevito orientálnym podtónom a získala si rýchlo srdce našich zákazníčok. Ďalšou skvelou voľbou je dámsky parfum Ginevra, ktorá je dokonalou interpretáciou toho, keď sa silná zmyselnosť premení na posadnutosť. Skrátka je to zmyselná a žeravá vôňa, ktorá sa stane vašou novou závislosťou! Mysleli sme ale aj na pánov, a tým by sme jednoznačne odporučili unikátnu ovocno-korenistú vôňu parfumu RavangerLancôme La Vie Est Belle, Calvin Klein Euphoria, GIVENCHY L'Interdit Rouge, Creed Aventus.