Registrujte sa do vernostného programu SANTINI ešte dnes a získajte extra zľavu až 10% na vaše nákupy! 💙

Aviváž vs parfum do bielizne

V dnešnej dobe existuje niekoľko možností, ako udržať bielizeň mäkkú, sviežu a predovšetkým voňavú. Medzi tie najčastejšie samozrejme patria aviváže a parfumy do bielizne. Lenže aký je medzi nimi vlastne rozdiel? Pozrime sa bližšie na oba produkty a poďme večnú tému aviváž vs parfum na bielizeň konečne rozlúsknuť.

 


Prečo sme si obľúbili aviváž

Aviváž je pri praní naším užitočným pomocníkom už desiatky rokov. Znižuje elektrický náboj na tkaninách, pomáha udržať textílie v dobrom stave a zvýrazňuje ich estetické vlastnosti. Použitie aviváže môže výrazne zlepšiť vzhľad a pocit z textílií, ktoré denne používame.

Hoci aviváž ponúka množstvo výhod, existuje aj niekoľko nevýhod, ktoré by ste pri výbere mali zvážiť.

Užitočný pomocník s chybou na kráse

Hromadenie zvyškov aviváže na oblečení a v práčke, alergické reakcie, negatívny dopad na životné prostredie, neznášanlivosť s niektorými tkaninami a zvýšené náklady na každé pranie sú hlavnými faktormi, ktoré by sme mali mať na pamäti pri výbere prípravku. Tým najzásadnejším pomyselným mínusom aviváží je predovšetkým ich nekompatibilita s niektorými tkaninami. Aviváž môže poškodiť vlákna funkčného športového oblečenia, ktoré odvádzajú vlhkosť, a tým zhoršiť ich funkčnosť. Môže tiež negatívne ovplyvniť ochranné vlastnosti niektorého oblečenia, ako je napríklad nehorľavé oblečenie. Uteráky a ďalšie savé tkaniny môžu stratiť svoju schopnosť absorbovať vodu a hromadenie zvyškov aviváže zhoršuje priedušnosť tkanín, čo môže byť nepríjemné najmä u spodnej bielizne. Aviváž je navyše vhodná len ako vôňa do práčky, nemožno ju používať v sušičke a intenzita či výdrž vône na oblečení je oproti použitiu parfumu do bielizne menšia.

 


Najvoňavejšia alternatíva

Parfum do bielizne je skvelou alternatívou k tradičnej aviváži, ktorá môže ponúknuť intenzívnejšiu a dlhotrvajúcu vôňu, šetrnosť k tkaninám, životnému prostrediu a možnosť výberu z rôznych vôní podľa vašich preferencií. Parfum do práčky poskytuje intenzívnejšiu vôňu ako aviváž. Vďaka svojej koncentrovanej forme dokáže dodať vašej bielizni silnú a príjemnú vôňu, ktorá vydrží aj po niekoľkých dňoch. Koncentrácia je tiež jedna z tých výhod, vďaka ktorým sa parfumy na pranie tešia stále väčšej obľube. Aj keď sa parfum do bielizne môže na prvý pohľad zdať drahšou voľbou, spravidla sa používa v menšom množstve ako aviváž, čo môže znížiť celkové náklady na pranie po dlhú dobu.

 


Po maratóne aj do sušičky

Moderné technológie v oblasti výroby parfumov umožňujú, aby tieto produkty poskytovali dlhotrvajúcu sviežosť bez toho, aby škodili tkaninám alebo zanechávali nežiaduce škvrny. Na rozdiel od aviváže sa tak parfum na pranie nemusíte báť použiť ani na savé materiály alebo svoje obľúbené športové tričko. A že po usušení v sušičke stráca vôňa na intenzite? Toho sa obávať tiež nemusíte as radosťou z intenzívnej vône môžete použiť parfum na bielizeň do sušičky! Naše parfumy sú totiž, na rozdiel od aviváže, na použitie ako vôňa na bielizeň do sušičky úplne vhodné a použitie je vážne jednoduché:

Použitie v práčke: obsah viečka nalejte do priehradky na aviváž a spustite štandardný prací program.

Použitie v sušičke: obsah viečka nalejte na handričku do sušičky a nechajte absorbovať. Vložte k ostatnej bielizni do sušičky. Spustite štandardný sušiaci cyklus.

 

 

Stačí si len vybrať

O rozdieloch medzi avivážou a parfumom do bielizne teraz vieme snáď už úplne všetko.

Pokiaľ ste tieto vône do bielizne doteraz neskúsili, teraz je ten správny čas vyskúšať a objaviť ich výhody oproti tradičnej aviváži. Na našom e-shope totiž práve beží akcia na parfumy do bielizne 1+1 zadarmo!

Prevoniate svoju bielizeň parfumom Gold Passion so šťavnatými tónmi mandarínky so sviežou notou eukalyptu, alebo sa radšej necháte pohltiť parfumom Mystical Vibration s výraznými tónmi levandule spolu s vôňou ambry a nezameniteľného pižma? Jemné kvetinové tóny s drevitým nádychom parfumu Intense Bouquet, ktoré sa lenivou z bubna práčky vnesú do vášho domova príjemnú atmosféru, zatiaľ čo vôňa zmyselného ylang-ylang, pomarančového kvetu a aldehydovej noty parfumu Unlimited Freshness za sebou zanechá čistý a svieži pocit.

 



Parfumy do bielizne predstavujú vynikajúci spôsob, ako dodať vašej bielizni príjemnú vôňu a celej domácnosti pocit čistoty a sviežosti. Pri výbere tohto produktu je dôležité brať do úvahy svoje osobné preferencie a potreby, aby ste zaistili, že vaša bielizeň nielen skvele vonia, ale zároveň je šetrná k vašej pokožke aj životnému prostrediu.